Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Kósa Lajos: Az ellenzék háborút, a Fidesz építkezést ígér a választóknak

Kilencévnyi háborús retorika után több, mint váratlan fordulat.

Nem valósult meg az ellenzéki összefogás, hiszen a települések kevesebb, mint harminc százalékában tudtak közös jelöltet állítani a Fidesszel szemben – magyarázta a lángoló Amazonas mellett az önkormányzati választáshoz is magas szinten értő Kósa Lajos a Hír TV műsorában.

Elmondta, az önkormányzatok 37 százalékban indul el az őszi önkormányzati választáson fideszes polgármester, ez közel 1200 fő. Hozzátette, 7,8 millióan laknak olyan településen, ahol indul a választáson fideszes, minden 10 ezer főnél nagyobb településen lehet majd kormányoldali aspiránsra szavazni.

Az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök szerint

megvan az esélye annak, hogy ismét „narancssárga lesz a térkép”,

ugyanakkor végig kell csinálni a kampányt. Az ellenzékről szólva Kósa elmondta, a százhatvankilenc 10 ezer főnél nagyobb település közül ötvenháromban tudni valamilyen összefogásról, az ötvenhárom hely közül csak harmincegy olyan, ahol egy az egy ellen indulás van.

Kósa szerint az ellenzék tévesen úgy gondolja, hogy az önkormányzat választás arra való, hogy meg kell verni a kormányt. Úgy látja, nem tud olyan eredmény születni október 13-án, ami kihatással lehetne az Orbán-kormány regnálására.

Azt is tudni véli, az ellenzék csupán háborút ígér a választóknak, a kormánypárt ugyanakkor az építkezés és fejlődés lehetőségét kínálja.