Kiderült, mikor kapják a kampányra időzített jutalmat a közmunkások

A mezőgazdasági földutak karbantartására felvett közmunkások szikkasztó árkot ásnak Szakoly határában 2013. március 7-én.
A mezőgazdasági földutak karbantartására felvett közmunkások szikkasztó árkot ásnak Szakoly határában 2013. március 7-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Legkésőbb szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a kormány korábbi döntésének köszönhetően – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön.

Kontrát Károly elmondta, nagyjából 93 ezer közmunkás kap plusz egyhavi juttatást, azaz 5 milliárd forintot szór szét így a kormány – hogy, hogy nem, az önkormányzati választás előtti hetekben. Az államtitkár azt mesélte,

a pénzzel a közösségért végzett értékteremtő munkájukat ismerik el.

A bónusz azoknak jár, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább három hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak, és ez augusztus 1-jén is fennállt.

A nyugdíjasoknak is érkezik pénz: nekik 9000 forintnyi rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal kedveskedik a kormány, plusz a kötelező nyugdíjkorrekció is várható.

Ezek is érdekelhetnek