Orbán: Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk

Jóslatot adott ki arról is, mikor várhatóak az újabb „újraindítási lépések”.

Orbán Viktor beszédet mond a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő magyar rendőrség ünnepi állománygyűlésén az Országházban 2020. március 6-án.
Orbán Viktor beszédet mond a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő magyar rendőrség ünnepi állománygyűlésén az Országházban 2020. március 6-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az élet újraindításának további lépései legkorábban a jövő hét végén következhetnek – magyarázta a legutóbb még május elejére járványtetőzést vizionáló Orbán Viktor péntek reggel a szokásos Kossuth rádiós propagandainterjújában.

Budapest életének újraindítása ügyében a szakemberek álláspontja az, hogy meg kell várni a koronavírus-fertőzés miatti halálozási számok csökkenését. Amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a fővárosi nyitással – jelezte a kormányfő.

Az iskoláknál az igény diktál

Azzal kapcsolatban, hogy kinyitnak-e az iskolák a nyári szünet előtt, azt mondta: nagyon bizonytalan az ügyben, és egyelőre nem tapasztal tömeges igényt az újranyitás iránt.

Orbán Viktor közölte továbbá, hogy a közfoglalkoztatottak számának megduplázására utasította a belügy- és a pénzügyminisztert. „Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk” – újságolta.

Kapcsolódó hírek