Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

9000 forintot fizet a kormány minden nyugdíjasnak a választás előtt

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. augusztus 23-án.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. augusztus 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Indoklásul azt mondta, hogy

minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

A háromszor háromezer forintos rezsiutalvány március 31-ig lesz felhasználható, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle. Gulyás minden nyugdíjast megnyugtatott továbbá, hogy idén még fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

A miniszter beszélt arról is, hogy azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább 3 hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennáll -,

nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.