Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Fenyő-gyilkosság: az ügyészség perújítást kezdeményezett a felbujtó ügyében

Harta ViktorHarta Viktor

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség perújítási indítvánnyal fordult a Fővárosi Ítélőtáblához, mert álláspontja szerint P. Tamás adott utasítást Jozef Rohácnak Fenyő János megölésére.

Az indítvány szerint Fenyő János és Gy. Tamás médiavállalkozók között az 1990-es évek közepén üzleti vita, hatalmi harc és személyes ellentét alakult ki. Gy. Tamás elhatározta, hogy megöleti Fenyő Jánost és P. Tamáshoz fordult, aki Rohácot rávette a gyilkosság elkövetésére. Rohác 1998. február 11-én a II. kerületben, a Margit utcában gépfegyverrel kivégezte Fenyő Jánost.

Néhány éve az alapeljárásban a bíróság Rohácot részben Fenyő János megölése, részben a négy halálos áldozatot követelő szintén két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás ügyében több emberen elkövetett emberölés miatt jogerősen életfogytiglanra ítélte. A bíróság akkor kimondta: az Aranykéz utcai robbantás kapcsán P. Tamás adott megbízást Rohácnak Boros József Károly megölésére.

Ugyanakkor a Fenyő János sérelmére elkövetett emberölés felbujtója akkor még ismeretlen maradt. A hatóságok szerint azonban a Fenyő-gyilkosság ügyében azóta fellelt új bizonyítékok a korábbi bizonyítékokkal együtt már azt is alátámasztják, hogy az Aranykéz utcai emberölés felbujtójaként jogerősen elmarasztalt P. Tamás adott utasítást Rohácnak Fenyő János megölésére is. Ezért pedig P. Tamást egy újabb, perújítási eljárásban lehet felelősségre vonni, melyet az ügyészség kezdeményezett.

A perújítási indítványról a Fővárosi Ítélőtábla dönt – közölte a fellebbviteli főügyészség. A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gy. Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

Felfüggesztett börtönre ítélték Portik Tamás fiát, aki januárban kávéval öntötte le a bírót

Gyárfás Tamást hét év fegyházra, Portik Tamást életfogytiglanra ítélték

12 év börtönt kértek Gyárfás Tamásra Fenyő János megöletése miatt

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszólalt a rendőrség a szombathelyi kórházban ápolt, bántalmazott csecsemő ügyében

Elkapták az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirablóit