Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Közlekedés

Káosz a záhonyi határra vezető főúton, közleményt adott ki a rendőrség

Időjárás

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

12 év börtönt kértek Gyárfás Tamásra Fenyő János megöletése miatt

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető érkezik büntetőperére a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én.
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető érkezik büntetőperére a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kedden folytatta a múlt héten megkezdett perbeszédét az eljáró ügyész a Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen, Fenyő János egykori médiavállalkozó megölése miatt indított büntetőügyben – írja a Mandiner.

A beszámoló szerint a vád alapvetően rögzített telefonbeszélgetésekre épül, és bár a felek ezekben gyakran használtak metaforákat, illetve fogalmaztak óvatosan, a nyelvész-szakértő szerint a beszélgetések koherensek voltak, és azt bizonyítják, hogy Portiknak és Gyárfásnak „közös titka van”.

Az ügyészség szerint egyértelmű utalások vannak a gyilkosságra a felvételeken, és Gyárfásnak indítéka is volt. Ezt bővebben az előző tárgyaláson fejtették ki: a két vállalkozó összetűzéseinek legkomolyabb fejezete a Nap Tv gyártása körül kialakult vita volt.

Gyárfás szerint Fenyő el akarta lehetetleníteni őt, ezt pedig még a VICO munkatársai is megerősítették, és az is alátámasztotta, hogy Fenyő lejárató cikkeket jelentetett meg riválisáról a tulajdonában álló Népszavában.

Az ügyészség szerint mostanra „a kép miden darabja a helyére került”, és indítványozták, hogy a törvényszék az elsőrendű vádlott Gyárfás Tamást

mondja ki bűnösnek felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, és ítélje határozott idejű, letöltendő fegyházbüntetésre.

A vádiratban az ügyészség 12 év szabadságvesztés kiszabását indítványozza, amennyiben Gyárfás az előkészítő ülésen teljes körű beismerő vallomást tett volna és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügy csütörtökön folytatódik Gyárfás Tamás védője, Zamecsnik Péter perbeszédével.

Ezek is érdekelhetnek

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Portik Tamás

Tagadta bűnösségét Gyárfás Tamás a büntetőper első tárgyalásán

Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a bíróságon

Ügetői merénylet: húsz év fegyházra ítélték Portik Tamást