125 embert igazoltattak a XIII. kerületben egy illegális gyorsulási versenynél

Az illegális gyorsulási versenyek megakadályozása érdekében tartott ellenőrzést a rendőrség és a közlekedési hatóság még pénteken, a XIII. kerületben – írja a police.hu.

Az akcióban 125 embert igazoltattak, többet közülük előállítottak, és hat forgalmi engedélyt a helyszínen elvettek, mert az autókat szabálytalanul átalakították.

Két embert ittas járművezetés miatt állítottak elő, egyet azért, mert nem akarta igazolni magát, egyet pedig azért, mert eltiltás ideje alatt vezetett, ugyanis korábban bevonták a jogosítványát.

Három sofőrt feljelentettek a rendőrök, mert nem volt náluk a jogosítvány, többeket pedig megbírságoltak, mert nem használták a biztonsági övet, átlépték a záróvonalat, megszegték az elsőbbségi és a sávváltási szabályokat, illetve lejárt gépjárművük műszaki engedélye.

Mint írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy korábbi terv alapján hajtotta végre a péntek esti ellenőrzést, amit továbbra is folytatni fog az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében. Korábban Budatétényben és Újpesten is razziáztak a rendőrök hasonló okból.

Kapcsolódó hírek