Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Nyilvánosak a korrupciós jelentések Magyarországról, lesújtó a kép

Harta ViktorHarta Viktor

Három uniós korrupciós jelentés látott napvilágot, melyeket eddig a magyar kormány nem engedett nyilvánosságra hozni – írja a 444.hu, részletesen elemezve a hazánkra nézve lesújtó adatokat.

Az Európai Tanács mellett működő GRECO korrupcióellenes szervezet – melynek hazánkkal együtt 49 tagja van – megállapította, hogy négy évvel ezelőtt 18 ajánlást fogalmazott meg a parlamenti képviselők, a bírák és az ügyészek munkájával kapcsolatos korrupció megelőzésére, melyből mindössze ötöt hajtott végre a magyar kormány.

„Magyarország összességében nem teljesíti a javaslatainkat, és elszomorító, hogy a hatóságok már felvilágosítást sem adnak, hogy miért nem vezetik be a korrupcióellenes intézkedéseket”

– idézi a 444.hu cikke a szervezet közleményét.

A GRECO többek között szigorúbb vagyonnyilatkozati rendszert javasolt, melynek lényege, hogy ne csak évente kelljen nyilatkozni a honatyáknak és honanyáknak, hanem minden alkalommal, mikor jelentős változás áll be vagyoni viszonyukban, összeférhetetlenség merül fel, esetleg nagy értékű ajándékot kapnak.

A jelentés részletesen foglalkozik Handó Tündének és az általa vezetett Országos Bírósági Hivatalnak a befolyásával, valamint a Handót ellenőrizni hivatott Országos Bírói Tanáccsal kapcsolatos konfliktussal is, aggasztónak nevezve az Országos Bírói Tanács tagjaira helyeződő nyomást.

Problémásnak látják a legfőbb ügyész újraválaszthatóságát, amihez parlamenti kétharmad szükséges. Azaz ha előállna az a helyzet, hogy a Fidesz alulmarad a következő választáson, de nem jön össze a kétharmad a győzteseknek, a legfőbb ügyész marad a helyén.

A GRECO azt is javasolja hogy a pártok kampányköltései legyenek könyvelési szinten teljesen nyilvánosan mindenki számára hozzáférhetőek, hozzátéve, ezt évek óta nem sikerül bevezetni.

A jelentéseket itt böngészheted angolul:

A Belügyminisztérium örül

„A kormány számos intézkedést hozott a korrupció visszaszorítására”

reagált közleményben a Belügyminisztérium a GRECO-jelentésre. Hozzátették, a korrupció elleni fellépés közös érdek, ezért a kormány a továbbiakban is együttműködésre törekszik a GRECO képviselőivel. Ugyanakkor elengedhetetlennek tartja, hogy az erről szóló párbeszéd a kettős mérce és a politikai vádaskodások helyett a szakmai érveken és a tényeken alapuljon.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

Varga Judit arról, hogy Rogánék is szerepeltek a korrupciós ügy nyomozati irataiban: „Persze, magukat kihúzatták…”

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Orbán a KRÉTA-rendszeren keresztül üzent a szülőknek

Itt a bejelentés: ő lesz az új kormányszóvivő

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt