Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Váratlanul még hat holttest került elő a Dunából a Hableány áldozatainak keresése közben

A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a rendőrség munkatársai egy motorcsónakban a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 9-én.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a rendőrség munkatársai egy motorcsónakban a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 9-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

A 168 Óra tette fel a kérdést a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának, hogy hány olyan holttestet találtak eddig a Dunában a Hableány áldozatainak keresése közben, akiket nem a hajóbalesettel összefüggésben kerestek, vagyis akik nem a sétahajón tartózkodtak, amikor az elsüllyedt?

A lapnak a rendőrség azt válaszolta, hogy

a május 29-én történt tragédia óta eltelt időszakban a fővárostól délre eső szakaszról hat olyan ember holttest került elő, aki nem a hajóbalesetben vesztette életét.

A holttestek Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a Csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál kerültek elő – írták.

Arról, hogy a Hableány áldozatainak keresése közben megtalált személyek azonosítása hol tart, a BRFK későbbre ígért tájékoztatást.

Mint ismert, az elsüllyedt sétahajón 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, illetve hét holttestet találtak meg. Azóta újabb 20 holttest került elő, a hajó utolsó, még meg nem talált áldozatát, egy nőt azonban továbbra is eltűntként keres a BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve.

A keresés kiterjed a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére is. Úgy tudni, naponta átlagosan 8-10 hajóval folyik a kutatás.

Dunai hajóbaleset: csaknem kétmilliárdos sérelemdíjat ítéltek meg a katasztrófa áldozatainak

Egy fa hajtott ki a Hableány roncsából, elültették a TEK területén, „ott fog tovább növekedni”

Felavatták a Hableány áldozatainak emlékművét

Több helyen is gázolt a vonat csütörtök délelőtt

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán