Lemigránsoztak, összevertek négy fiatalt a Balaton Soundon

Beérett az idegengyűlölő kormánypropaganda.

Fiatalok a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2019. július 6-án.
Fiatalok a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2019. július 6-án. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Egy tizenöt fős csoport kötött bele egy négyfős baráti társaságba Zamárdiban még július 7-én éjjel: körbeállták és összeverték az egyiptomi, vietnami és magyar származású fiatalokat – írja a 24.hu az egyik sértett beszámolója alapján.

„Biztos vagyok abban, hogy rasszista indíttatású volt a dolog. Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott”

– mondta a lapnak az egyiptomi és magyar felmenőkkel rendelkező fiatalember, aki állítólag az egyik biztonsági őrt is kérlelte, hogy jöjjön, és segítsen nekik, de az rájuk se hederített.

A megvert társaság a történtek után bement a siófoki kórházba, majd miután ellátták sérüléseiket, hajnalban a rendőrségen feljelentették támadóikat.

A kapitányságról visszamentek Zamárdiba, hogy beszéljenek a biztonságiakkal, de egy ott dolgozótól azt a választ kapták,

ugye nem gondolják komolyan, hogy bármelyik biztonsági őr kockáztatja a testi épségét értük egyedül.

A 24.hu-nak a megvert fiatal azt is elmondta, a támadók közül többeket még aznap sikerült beazonosítani.

A Siófoki Rendőrkapitányság azt közölte, négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytatnak eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A budapesti gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

A 24.hu kereste a Soundot is szervező Sziget Zrt. sajtóosztályát, hogy miért nem segített a bajba jutott társaságnak a biztonsági őr, de későbbre ígértek választ.

Kapcsolódó hírek