Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Kizuhant az óriáskerékből egy férfi a Balaton Soundon

A Balaton Sound fesztivál a Somogy megyei Zamárdiban 2022. június 29-én. Két év szünet után tért vissza Európa egyik legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja.
A Balaton Sound fesztivál a Somogy megyei Zamárdiban 2022. június 29-én. Két év szünet után tért vissza Európa egyik legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Kizuhant az óriáskerékből és súlyosan megsérült egy fiatal férfi Zamárdiban, a Balaton Soundon csütörtök este – tudta meg az ATV Híradója.

A hírt az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megerősítette. Győrfi Pál azt mondta, a férfi súlyos koponya-, gerinc- és belső sérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után azonnal kórházba, a sürgősségi osztályra szállították.

Úgy tudni, a baleset 11 órakor történt. Az ATV kereste az ügyben a rendőrséget, de az ORFK sajtóosztályától telefonon azt a választ kapták, hogy egyelőre nem foglalkoznak az üggyel.

A szemtanúk beszámolója szerint a férfi egyedül szállt be a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan leesett.

A szervezők szerint „cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására”. Közölték továbbá, hogy az óriáskerék érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban többnyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára.