477 milliót fizetett ki a kormány egy, csak papíron létező katonai beruházásra

Hadházy Ákos Szerencsen.
Hadházy Ákos Szerencsen. Fotó: Átlátszó.hu/Hadházy Ákos

447 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást fizetett ki a kormány, hogy egy speciális haditechnikai – úgynevezett intermodális – logisztikai és felújító központ létesüljön Szerencsen, ami azonban sosem épült meg, csak papíron létezik – írja a 24.hu.

A lap szerint a LICET ’95 Ipari és Gazdasági Kft. még 2014-ben 960 millió forint vissza nem térítendő EU-támogatást nyert a 2,4 milliárd forintos központ megépítésére. Erre 2015 végéig előlegként 237 millió, számlák alapján pedig további 209 millió forintot húztak be.

Az ügyben Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tesz, szerinte ugyanis vagy a logisztikai központ tűnt el, vagy csaknem félmilliárd forint európai uniós pályázati forrás.

A történet másik érdekessége, hogy a Térképtér szerint a beruházást Szerencs helyett Balatonfűzfőn valósítja meg egy Mil-Exim Kft. nevű cég, amely lőporgyár megépítésére vállalkozott a Balaton parti településen. A cég ügyvezetője, Csala József a 24.hu-nak annyit mondott, külföldön van, és nem közszereplő, nem szeretne nyilatkozni.

Nyíri Tibor, Szerencs fideszes polgármestere a lapnak viszont annyit elmondott, hogy

mintha a Mengyi Roland, a térség volt fideszes országgyűlési képviselője hozta volna a beruházást.

A 24.hu telefonon kereste Mengyi Rolandot az ügyben, de nem jártak sikerrel.

Kapcsolódó hírek