Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bayer Zsolt: jelentsük ki boldogan, homofóbok vagyunk

„Mély meggyőződésem, hogy egy egészéges, heteroszexuális férfi irtózik annak látványától, hogy két férfi csókolózik”

– szakértette meg az azonos neműek közötti vonzalmat Bayer Zsolt vasárnap este a Hír TV-n, okfejtését a 24.hu szúrta ki.

„Erről mi nem tehetünk, egész egyszerűen ez bennünket irtózattal, utálattal tölt el, hiszen nem tudjuk elképzelni, hogy ezt meg lehet csinálni, ezért vagyunk mi heteroszexuálisak”

– érvelt némi logikai bukfenccel a műsorvezető, majd szavazásra bocsátotta a tapsolóközönsége körében, hogy kit taszítana két csókolózó férfi látványa (csókolózó nőkről nem esett szó).

„Ebből az következik, hogy nyilvánvaló, hogy az ő fogalmaink szerint mi mindannyian homofóbok vagyunk, és ezért minket Nyugaton kirúgnának a munkahelyünkről. De legalább itt ebben stúdióban jelentsük ki, boldogan, bátran és büszkén: igen, mi azok vagyunk”

– teljesedett ki Bayer, nem különösebben foglalkozva azzal, hogy a homofóbia a homoszexuális emberekkel szembeni ellenérzések, hátrányos megkülönböztetések gyűjtőfogalma, nem pedig az, hogy valaki nem szívesen néz egymással enyelgő azonos neműeket. „Mint ahogy a műsor korábbi részében hangoztatott azon állítás sem fedi a valóságot, mely szerint a Pride résztvevői azt várják el az emberektől, hogy rajongjanak értük, a rendezvény célja ezzel szemben a sztereotípiák és előítéletek csökkentése, valamint figyelemfelhívás a jog- és esélyegyenlőség fontosságára” – teszi hozzá a 24.hu.