Pusztító jéggel, rengeteg viharkárral csapott le Magyarországra a hidegfront

Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. július 7-én.
Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. július 7-én. Fotó: MTI/Varga György

Országszerte kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, villanyvezetékekhez riasztották a tűzoltókat, a Somogy megyei Lakócsán kidőlt villanyoszlopok miatt szünetel az áramszolgáltatás – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A faluban átmenetileg nincs áram, ez összesen 275 fogyasztási helyet érint.

Eddig országszerte mintegy 80 esetben avatkoztak be a tűzoltók a viharral összefüggésben, szinte minden esetben kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz kellett kivonulni.

Budapesten a III. kerületben a Nánási úton az erős szél kettétört és leszakított egy villanyvezetéket, a Szél utcában pedig egy épület tetejére dőlt fa. A XVII. kerületi Várvíz utcában távközlési kábelre, míg a XI. kerületi Karolina úton egy másik fára zuhant egy-egy fa.

Békés megyében főként Békéscsabáról és Gyuláról kaptak a szokásosnál sokkal több riasztást a tűzoltók. Ott is elsősorban a kidőlt fák okoznak gondot, de Gyulán egy sportlétesítmény tetejét is megbontotta az erős szél.

Békéscsabát így verte el a jég:

https://www.facebook.com/methirado/photos/a.583911341719920/2108238859287153/?type=3&theater

Ezen a videón a városra lecsapott szupercella látható:

Zala és Somogy megyében is adott munkát a vihar a tűzoltóknak. Szőkedencsen egy nagy fa dőlt a 7-es főútra, Zalakomáron kidőlt fa zárta el a Rákóczi utcát, Barcson, a Semmelweis utcában pedig az erős szél gyökerestől kifordított egy fenyőt, amely egy ház tetejére dőlt.

Kapcsolódó hírek