Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Külföld

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba Romániában

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán szerint történelmi hiba lenne, ha Timmermans kerülne az Európai Bizottság élére

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik az EU rendkívüli csúcsértekezletére Brüsszelben 2019. május 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Súlyos, sőt történelmi hibát követne el az Európai Néppárt, ha támogatásukkal Frans Timmermans lenne az Európai Bizottság elnöke – sápítozott Orbán Viktor miniszterelnök Joseph Daulnak, az Európai Néppárt (EPP) elnökének írt vasárnapi levelében.

Az Origo szerint a magyar kormányfő levelében arról siránkozott: tisztában van azzal, hogy a Fidesz néppárti tagsága jelenleg fel van függesztve (érdekes, eddig azt állította a Fidesz, hogy saját magát függesztette fel – a szerk.) és ilyen körülmények között a Fidesznek semmilyen ráhatása nem lehet az EPP politikájára. Azonban a „jelenlegi helyzet súlyossága” miatt arról tájékoztatta a néppárt elnökét, hogy a német és a francia állami vezetők alkut kötöttek a legfontosabb európai uniós pozíciókról, és ezt terjesztik be vasárnap az Európai Tanácsnak. A megállapodás értelmében – melynek több eleme is van – Frans Timmermans lenne az Európai Bizottság elnöke – írta.

Orbán Viktor úgy tudja, ha az EPP támogatná ezt a megállapodást, azzal

súlyos, sőt történelmi hibát követne el, mert egy olyan párt, amelyik megnyert egy választást, egyszerűen átadná másnak azt a nyerő pozíciót, amelyért megharcolt.

Ez a kormányfő szerint egyrészt megalázó lenne, másrészt teljes mértékben aláásná a néppárt tekintélyét és a méltóságát a nemzetközi politika világában, harmadrészt pedig a saját szavazói szemében is „komoly csapást jelentene” az Európai Néppárt tekintélyére.

Ez „saját magunk megsemmisítéséhez vezet” ezért levelében arra kérte a néppárt elnökét, hogy tegyen meg minden erőfeszítést egy ilyen vereség elkerülése érdekében – kérlelt Orbán a szorult helyzetében.

Ez is érdekelhet:
Hétfőn zárva lesznek a rendelők és a gyógyszertárak

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”