Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Ekkor búcsúztatják a Hableány magyar áldozatait a Dunán, részletek a szertartásról

A Clark Ádám úszódaru az elszállítást végző uszályra emeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát 2019. június 11-én.
A Clark Ádám úszódaru az elszállítást végző uszályra emeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát 2019. június 11-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Július 12-én, pénteken, 11 órás kezdettel búcsúztatja hajós búcsúztató formájában a Panorama Deck Hajózási Társaság a dunai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány magyar kapitányát és matrózát, akiket saját halottjainknak tekintenek – adta hírül a 24.hu a társaság közleménye nyomán.

Mint írják, a szertartáson több hajó is részt vesz, kettő a családoknak, egy a kollégáknak lesz fenntartva. Ezeken a hajókon zártkörű az esemény, ide kizárólag az előre regisztrált családtagok és kollégák szállhatnak fel. A matróz búcsúztatására korábbi katonai szolgálata miatt katonai tiszteletadás mellett kerül sor.

A cég hangsúlyozza, lakossági eseményt nem szerveznek. Aki tiszteletét szeretné tenni a búcsúztatón, azoknak azt javasolják, hogy a Margit híd Országház felőli oldalán vegyenek részt az eseményen, és kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelekor.

Dunai hajóbaleset: csaknem kétmilliárdos sérelemdíjat ítéltek meg a katasztrófa áldozatainak

Egy fa hajtott ki a Hableány roncsából, elültették a TEK területén, „ott fog tovább növekedni”

Felavatták a Hableány áldozatainak emlékművét

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Több helyen is gázolt a vonat csütörtök délelőtt

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik