Szelfizett a Hableányt elsüllyesztő szállodahajó kapitánya a tragédia idején?

Szelfizett a Hableányt elsüllyesztő szállodahajó kapitánya a tragédia idején?
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a május 29-én történt hajótragédia ügyében a BRFK-n felállított különleges nyomozócsoport – értesült a Magyar Nemzet.

Emlékezetes, a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn visszatolatott ugyan a baleset helyszínére, de rövid időn belül távozott. A kormányközeli lap viszont úgy tudja,

„a Sigyn utasai még a tragédia éjszakáján az őket tolmáccsal meghallgató rendőröknek elmondták, hogy az ütközést észlelve kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, s ezt hallotta meg a kapitány, aki az utasoktól kérdezgette, hogy mi történt. Ezután tolattak vissza, majd néhány másodperc után elhajóztak a Dunán felfelé”.

A lap megjegyzi, ha ez valóban így történt, akkor a 15 milliós óvadék ellenében szabadlábon védekező ukrán kapitány egyáltalán nem látta a katasztrófát, nem észlelte az ütközést.

A Magyar Nemzet kereste a kapitányt védő ügyvédet, de nem tudták elérni, ezért arra sem kaptak választ, hogy a kapitány az ütközés pillanatában valóban szelfizett-e a mobiltelefonjával, mint ahogy az felmerült. Utóbbi ugyanis a cikk szerint magyarázata lehet annak, hogy a kapitány adatokat törölt mobiljáról a katasztrófa után.

A hajótragédiának továbbra is egy gyanúsítottja van, a szállodahajó kapitánya.

A Magyar Nemzet szerint a nyomozást a Fővárosi Főügyészség öt ügyészből álló különleges csoportjának az irányításával a BRFK végzi, számos szakértő bevonásával.

Kapcsolódó hírek