Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Megszólalt Áder János az úzvölgyi katonatemetői balhéval kapcsolatban

Áder János köztársasági elnök (b) és felesége Herczegh Anita (b2), valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b3), Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) és felesége, Liszkay Gabriella a csíksomlyói búcsú miséje előtt a Kis- és Nagysomlyó közti nyeregben 2019. június 8-án.
Áder János köztársasági elnök (b) és felesége Herczegh Anita (b2), valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b3), Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) és felesége, Liszkay Gabriella a csíksomlyói búcsú miséje előtt a Kis- és Nagysomlyó közti nyeregben 2019. június 8-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Áder János szerint mindaz, ami az úzvölgyi katonatemetőben történt, kegyeletsértő, törvénysértő, nemzetközi megállapodást sértő, és mélységesen erkölcstelen is volt. Magyarország köztársasági elnöke Csíksomlyón, a pünkösdi mise után nyilatkozott erről magyar újságíróknak.

Az államfő kegyeletsértőnek tartja, hogy a temetőben kialakított román parcella 52 keresztjének egy része magyar katonák hamvai fölé került. Hozzátette: a temető átalakítását a román hatóságok is törvénysértőnek találták, mások mellett a védelmi minisztérium is közölte, hogy a keresztállításra semmilyen engedélyt nem adott.

Áder János szerint a hadisírok gondozásáról kötött román-magyar megállapodás több pontját is sérti a temető átalakítása. Az államfő emellett mélységesen erkölcstelennek találja a temetőnél csütörtökön történteket.

„Temetőben vandál módon viselkedni, ott lévő, békésen imádkozó embereket megdobálni több mint erkölcstelen, civilizálatlan, nem európai országhoz méltó cselekedet”

– fakadt ki a nemzet tolla.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró