Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Valószínűleg csak az ünnepek után emelhetik ki a Hableány roncsát a Dunából

Egy uszály manőverezik a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében Budapesten 2019. június 8-án.
Egy uszály manőverezik a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében Budapesten 2019. június 8-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Nagy eséllyel csak az ünnepek után kezdődhet meg a Hableány roncsának kiemelése a Dunából – mondta Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ osztályvezetője szombat délután Budapesten.

Jasenszky szerint a sodrásoldalon sikerült az összes ablakot és nyílást lezárni a hajón, így megakadályozható, hogy az emeléskor az esetleg a hajótestben lévő holttestek kikerüljenek onnan.

Elmondta tovább, hogy a négy bekötési ponton az úgynevezett befűző köteleket átvezették, az egyik oldalon a kiemelésben résztvevő bárkához rögzítették. A másik bárka, ahova a kötelek másik végét erősítik majd, most foglalja el a helyét.

Vasárnap fűzik be a hevedereket, ehhez a TEK-es elmondása szerint nagy szerencse kell, a kiemelés ezt követően, nagy eséllyel az ünnepek után kezdődhet el.

Az osztályvezető közölte továbbá: egy német alapítvány kutyás áldozatkeresést ajánlott fel, őket Hajdu Jánosnak, a TEK parancsnokának döntése alapján Paks környékére vitték.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!