Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Így búcsúztatják a dunai hajóbalesetben meghalt magyar matrózt

Csütörtökön találták meg a Hableány katasztrófájának egyik magyar áldozatát, P. Jánost.

A család a Lokálnak beszélt arról, hogy a férfi korábban hivatásos katona volt, Szolnokon szolgált, öccsét ő inspirálta, hogy húzzon egyenruhát. Öccse elmondta, a hadkiegészítő parancsnokság pár napja azt kérte tőle, szóljon, ha megtalálják testvére holttestét, szeretnék neki megadni a végtisztességet.

A Lokál szerint az elhunyt férfi korábban azt kérte, a Dunába szórják hamvait. 81 éves édesanyja ezt megerősítette, hozzátette azonban, hogy nem biztos, hogy a folyón kerül sor a szertartásra. Az idős asszony utoljára a tragédia előtti napon, a születésnapján beszélt utoljára a fiával.

„Csak remélem, hogy nem szenvedett. Még csak egy fotóm sem maradt róla, de az arcát tisztán látom magam előtt. Úgy szeretnék rá emlékezni, amilyennek egy hete, a születésnapján hallottam őt. Boldog és felszabadult volt, mint akinek semmi gondja sincs”

– idézte a gyászoló szülőt a lap.

„Az ember nyilván érti, hogy a hajó vezetőfülkéjében nem lehet túlélni egy ilyen ütközést, de az utolsó pillanatig nem akarja, nem tudja elhinni. A mentősök azt kérték tőlem, hogy egy pillanatra se hagyjam egyedül anyukámat, ezért már éjjel magammal hoztam, most is itt van nálunk”

– mondta az elhunyt matróz öccse.

Az elhunyt férfiról a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör is megemlékezett egy pénteki Facebook-bejegyzésben:

Kedves Barátaink!Az egész ország döbbenettel kísérte figyelemmel a "Hableány" turistahajó május 29-i katasztrófáját és…

Posted by Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör on Friday, June 7, 2019

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!