15 hajóval, tetemkereső kutyákkal keresik a dunai hajótragédia áldozatait

A Hídépítő Speciál Kft. uszálya a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 7-én.
A Hídépítő Speciál Kft. uszálya a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 7-én. MTI/Mónus Márton

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság több mint 200 kilométernyi Duna-szakaszon 15 hajóval kutatja a dunai hajóbaleset során eltűnteket egészen az országhatárig – közölte Prohászka Richárd, a kapitányság vezetője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

A rendőrök tetemkereső kutyákat is bevetnek;

az állatok segítségével eddig három holttestet találtak.

A kutatás alkalmával modern szonárberendezéseket, keresőlámpákat és éjjellátó készülékeket is bevetnek.

A kapitányság vezetője elmondta, a balesetet követően azonnal megkezdték az eltűntek felkutatását, és mindaddig folytatják a munkát, amíg elő nem kerül a Hableány valamennyi utasa. A kutatás közben együttműködnek a társzervekkel, illetve igénybe veszik a többi között halőrök és más „vízen járó” illetékesek segítségét is, továbbá részt vesznek a nyomozásban.

A kutatásban részt vevők továbbra is keresnek még 8 dél-koreai utast és a hajó magyar legénységéből egy embert a Duna teljes déli szakaszán.

Kapcsolódó hírek