Megszólalt az elsüllyedt Hableány matrózának édesanyja

Szonárral vizsgálódik a Kitűző V. hajó a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajónál a Dunán 2019. június 4-én.
Szonárral vizsgálódik a Kitűző V. hajó a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajónál a Dunán 2019. június 4-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ügyvédet fogadott a dunai hajóbaleset során elsüllyedt Hableány magyar matrózának családja, így próbál hivatalos választ kinyerni a munkáltatóból, emellett embertelennek tartják a Viking Sigyn üzemeltetőjének hallgatását is (a Viking River Cruises elnöke közben közleményt adott ki – a szerk.).

Az eltűnt matróz 81 éves anyja és a férfi öccse a Lokálnak nyilatkoztak. A nő elmondta, elhiszi, hogy esélye sem volt a fiának, már csak abban bízik, hogy megtalálják, és méltóképp búcsút vehetnek tőle.

„Kétségbeejtő, hogy az én Janikám valahol a folyó mélyén fekszik. Nekem ő mindig az én kisfiam marad, akiért állandóan aggódtam, és boldog voltam, ha átölelhettem”

– mondta a gyászoló anya.

A család ügyvédet fogadott, hogy keresse fel az eltűnt matróz munkahelyét annak érdekében, hogy válaszokat kapjanak. A Viking Sigyn üzemeltetője elmondásuk szerint még mindig nem kereste meg őket, ami szerintük végtelenül cinikus és embertelen magatartás.

Kapcsolódó hírek