Mégsem tölthetnek be vezető pozíciót a Fidesz politikusai a Néppártban

A Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában – írja a Népszava Pedro López de Pablo szóvivőre hivatkozva.

Korábban a lap európai parlamenti forrásokra hivatkozva azt írta, annak ellenére, hogy felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban, a kormánypárt EP-képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az uniós pártcsalád frakciójának tevékenységében.

Ezt az értesülést cáfolta most a Néppárt sajtóreferense. Közölte, a frakció ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a pártcsalád, vagyis a Fidesz nem tölthet be semmilyen tisztséget a néppárti parlamenti csoportban addig, amíg a tagsága fel van függesztve. Hozzátette, az Európai Néppárt novemberben fog dönteni a Fidesz sorsáról.

A Népszava úgy tudja, a politikai csoport vezetése által meghozott döntés valószínűleg azt is jelenti, hogy az EPP semmilyen posztra nem fogja javasolni a fideszes EP-képviselőket az Európai Parlamentben, Szájer József sem pályázott a csoport vezetőségébe.

Ezek is érdekelhetnek