Belföld

Döbbenetes fotót tett közzé Magyar Péter a tegnapi tüntetésről

Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

Bulvár

„Kiemelkedő munkatársait” díjazta az MTVA: ezt a 8 nevet kell megjegyezni

Orbán: tiszteletet parancsoló győzelmet arattunk

RövidenRöviden

Tiszteletet parancsoló győzelemként jellemezte a Fidesz-KDNP EP-választási eredményét Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió propagandarádió műsorában.

A miniszterelnök úgy értelmezte: a tiszteletet az is mutatja, hogy nem volt olyan tagállami vezető, aki ne tartotta volna fontosnak, hogy személyesen gratuláljon neki a választási győzelemhez.

Érdekes, hogy mégsem törtek előre a szélsőségesek

„A magyar emberek az EP-választáson kikövetelték maguknak a tiszteletet, és ezt meg is kapták” – magyarázta el, hogy miről szavaztunk. Érdekesnek, tanulságosnak nevezte továbbá, hogy „a Soros-féle alapítványi rendszer, civil szervezetek, liberális médiahálózat” által támadott országok vezető pártjai szerepeltek a legsikeresebben az EP-választáson.

A Fidesz-KDNP eredményét úgy kommentálta: egy listás választáson 50 százaléknál többet kapni közel van a csodához. Azt ígérte, a bizalommal, amit kaptak, jól fognak sáfárkodni.

Azt is megjegyezte, hogy az EP-választás néhány kormányt elsöpört, például a britet, az osztrákot (valójában egy olyan korrupciós botrány söpörte el, ami Magyarországon mindennapos lehetne – a szerk.), Görögországban is előre hozott választás lesz, és arra számít, hogy „még egy-két kormány térde megbicsaklik majd a következő egy-két hétben, amikor értékelik az eredményeket”.

Ellenzék? Jól van az úgy.

A hazai ellenzék EP-választási szereplésével kapcsolatban gratulált nekik az eredményhez, úgy fogalmazott, „jól van ez így”. Megismételte: a kampányban érezte, hogy az emberek elégedetlenek az ellenzékkel.

Az ellenzéken belül olyan erők kaptak most nagyobb támogatást – mondta -, amelyekkel már „birkózott” eleget az elmúlt 30 évben, miattuk hívták vissza a Fidesz-KDNP-t 2010-ben, a 2002-2010 között kormányzók ugyanis tönkretették az országot – mesélte jótékonyan elhallgatva, hogy közben volt egy gazdasági világválság is.

Ha lassul a gazdaság, az Európa miatt lesz

A szerdai kormányülésen elfogadott gazdaságvédelmi akciótervre rátérve a kormányfő kifejtette, két okból volt szükség az intézkedésre: egyrészt mert a magyar gazdasági gyorsulás egy lassuló európai gazdasági térben történik, és ez utóbbi biztosan hatni fog Magyarországra, ezért a magyar növekedési potenciál fenntartásához szükséges néhány változtatás. Másrészt Brüsszelben rendre születnek olyan gazdasági döntések – tette hozzá -, amelyek kifejezetten előnytelenek a magyar gazdaságnak, ezek miatt is kell az akcióterv.

Arról is beszélt, hogy Magyarországnak szüksége van a legmodernebb technológiát is magában foglaló külföldi beruházásokra, mert aki kimarad az ilyen versenyből, az hátrányba kerül.

Megrázza az ilyesmi

A Dunán szerdán elsüllyedt – dél-koreai utasokat szállító – hajó tragédiájáról Orbán Viktor úgy fogalmazott: „megrázza az embert az ilyesmi, mert mégiscsak egy olyan baleset történt, ahol az utasoknak a túlélésre szinte semmi esélyük nem volt”. A miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, amit személyesen is megtett, amikor telefonon beszélt Mun Dzse In dél-koreai elnökkel. Az ügyben mindenre kiterjedő, szigorú, alapos vizsgálatot kért a hatóságoktól, „pontosan akarjuk tudni, mi és miért történt”, a vizsgálat eredményéről pedig a nyilvánosságot is tájékoztatni fogják.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni

Svájcba menekítette vagyona egy részét a Spar Orbánék elől – itt a kormány válasza

Orbán Viktor videón mutatta meg, hogyan készült a tegnapi tébolyult beszédére

Itt a bejelentés, elindul a főpolgármester-választáson Orbán korábbi államtitkára

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben