Leállt a kecskeméti Mercedes-gyár bővítése

Az Index értesülései szerint átmenetileg felfüggesztették Kecskeméten a Mercedes-gyár bővítését, amit a lapnak a stuttgarti központ is megerősített.

Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár kommunikációs igazgatója azt mondta,

természetes, hogy egy piaci cég módosítja a terveit, ez zajlik most a Mercedesnél is. A bővítés azonban nincs veszélyben, és a tervek szerint 2020-ban már termelni fog az új gyár.

Az Index információi szerint lehet, hogy a korábbi, full-flex gyárról szóló elképzelés helyett végül más koncepció valósul meg. A korábbi tervek szerint rugalmasan, egyazon gyártósoron állították volna elő a legkülönbözőbb modelleket a kompakt autóktól a hátsókerék-meghajtású limuzinon át a különböző meghajtással rendelkező járművekig. A piaci igényeket látva azonban lehet, hogy végül nem erre lesz szükség – áll a cikkben.

Úgy tudni, a gyár bővítését végző kivitelező cég már jelezte a szerződésbontást egyes alvállalkozók felé az építkezés szüneteltetése miatt. Ezt azonban nem erősítette meg a Mercedes, és a kivitelező sem nyilatkozott a témában.

Az Index megjegyezte, a német autóipar rendszerszintű problémái miatt több nagy gyártó is újragondolja terveit, ez gyűrűzött be Kecskemétre is.

Kapcsolódó hírek