Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Alföldi Róbert díszpolgár lett Budapesten

81. „születésnapján” díszpolgári címeket osztott ki Budapest XIII. kerülete, mely 1938. június elsején vált önálló közigazgatási egységgé.

Amint arról a 168 Óra beszámolt, a kerület minden évben adományoz díszpolgári címeket. Az idei elismeréseket május 31-én, a Radnóti Miklós Művelődési Központban dr. Tóth József polgármester három, a XIII. kerülethez jelentősen kötődő személynek adta át.

Az egyik díszpolgári címet Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színművésznek, színházi rendezőnek ítélték oda, aki hosszú ideje a kerület lakója, újlipótvárosi identitását pedig mindig büszkén vállalta. A színész ecuadori felkérése miatt személyesen nem tudott jelen lenni a rendezvényen, nevében a testvére vette át a kitüntetést.

Alföldi Róbert nem a kormány kedvence, tavaly, az országgyűlési választások előtt indoklás nélkül törölték Zalaegerszegen egy beszélgetős estjét. Az Index akkor azt írta, értesüléseik szerint Vigh László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő szólt le Balaicz Zoltán polgármesternek, hogy torpedózzák meg a rendezvényt.

Alföldi Róberttel együtt Láng József, Jászai Mari-díjas színművész és dr. Schőner Alfréd, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga főrabbija is díszpolgári címet kapott a XIII. kerület önkormányzatától.