Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Dunai hajóbaleset: több fázisban hozzák fel a Hableány roncsait

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án.
Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Több fázisból álló művelettel emelik majd ki a Dunából annak a turistahajónak a roncsait, amely szerda éjjel összeütközött egy szállodahajóval, majd elsüllyedt a Parlamentnél – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az M1-en.

Gál Kristóf sajtóreferens szerint jelenleg a kiemeléshez szükséges előmunkálatokat végzik. Az alsó rakpartokon a mentési munkálatokkal kezdődően bevezetett fogalomkorlátozást feloldották, de időszakosan korlátozásokra kell majd számítani.

Az elsüllyedt hajó, a Hableány tulajdonosa, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője, Tóth Mihály azt mondta, cégük is részt vesz abban a válságstábban, amelyet a baleset után állítottak fel.

Az M1 tudósítója azt jelentette,

két holttestet a Rákóczi hídnál, egyet pedig az M0-s autópálya déli szakasza közelében találtak meg a vízben.

Eddig hét holttestet találtak meg valamint hét könnyebb sérültet láttak el, de az elsüllyedt hajó fedélzetén összesen 33 dél-koreai turista és kéttagú személyzet tartózkodott.