Anya, kislánya és a nagyszülők is meghalhattak a Hableány balesete során

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án.
Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Dél-koreai lapok arról írnak, hogy egy család több tagja is meghalt a szerda esti dunai hajóbalesetben, mely során a Hableány turistahajó egy szállodahajóval ütközött, és másodpercek alatt elsüllyedt a Parlament előtt.

A hvg.hu a Hankookilbo és a Chosun nevű lapok nyomán arról ír, egy 38 éves kozmetikus édesanya ajándékba vette szüleinek az európai körutat, így köszönve meg, hogy azok sokat vigyáznak a gyermekére, miközben ő dolgozik.

A dél-koreai újságok szerint a 62 éves nagypapa, a 60 éves nagymama, az anya és a kislány mind meghalt a balesetben.

Az apa azért élte túl az esetet, mert túl sok volt a munkája, nem tudott velük tartani. A férfi jelezte a szöuli külügynek, hogy Magyarországra akar utazni, vélhetően péntek délután érkezik majd hazánkba.

A balesetet szenvedett turistahajó utasait többségében rokoni társaságok tették ki. Egy testvérpár 28 éves fiú tagját nem találják, nővérét kimentették. A cikk szerint az utasok között volt a koreai belügyminisztérium három nyugalmazott munkatársa, közülük csak egyiküket sikerült kimenteni.

Kapcsolódó hírek