Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Oroszoknak adja a kormány a dunakeszi járműjavítót, versenyeztetés sem volt

Összeszerelés alatt álló CAF-villamosok a Dunakeszi Járműjavító üzemcsarnokában 2016. augusztus 18-án.
Összeszerelés alatt álló CAF-villamosok a Dunakeszi Járműjavító üzemcsarnokában 2016. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Versenyeztetés nélkül az orosz Transzmasholding tulajdonában levő TMH Hungary Invest Zrt. részére értékesíti a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t a hatalmas területű ingatlannal együtt a kormány – írta szerdán a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva.

„Értesüléseink szerint a lépés együtt jár a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler közötti együttműködési megállapodás felmondásával, így az emeletes motorvonatok a továbbiakban kizárólag Minszkben fognak készülni”

– olvasható az egyesület Facebook-posztjában.

Dunakeszi az oroszoké!A Kormány a 1312/2019. (V. 28.) Korm. határozatában versenyeztetés mellőzésével az orosz…

Posted by VEKE on Tuesday, May 28, 2019

A hvg.hu felidézi: a Transmashholding 2016-ban jelentette be Magyarországra érkezését, akkor még vegyesvállalatról szóltak a tervek. A cégben tulajdonos az Alstom, melyet Európa-szerte korrupcióval vádolnak. A lap megjegyzi, a Dunakeszi Járműjavító Kft. részt vett a budapesti orosz metrók felújításában, illetve a CAF villamosok utolsó tíz példányának az összeszerelésében is, emellett az ő munkájuk mintegy 350 elővárosi kocsi felújítása is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!