Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán Viktor: folyton ellenszélben haladok

Orbán Viktor ideges
Fotó: Népszava/Molnár Ádám

„Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban, mert most folyton ellenszélben haladok”

– panaszolta a vele interjút készítő német Bildnek Orbán Viktor, akinek úgy tűnik, a tavaly ősszel összelopott felajánlott 476 sajtóterméket tömörítő fideszes médiakonglomerátum, a KESMA sem elég hátszél.

A magyar miniszterelnök mindezt a sajtószabadság helyzetéről szólva jegyezte meg, merthogy őt állítólag a média minden felületén élesen kritizálják. A KESMA mellett arról is megfeledkezett, hogy a közel százmilliárd forintból működő „közmédia” is a kormány propagandáját tolja, és hogy Panamában is nagyobb sajtószabadság van, mint hazánkban.

Az év politikai botrányába keveredett Heinz-Christian Strachéról azt mondta, a politikus „elfogadhatatlan” kijelentéseket tett. Orbán a volt osztrák alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökének lemondását úgy magyarázta, hogy egy politikus számára a legfontosabb az emberek bizalma, Strache pedig elveszítette ezt a bizalmat. Ugyanakkor hozzáfűzte, „az osztrák belpolitikába semmilyen módon nem kívánunk beleszólni, erről az osztrák választóknak kell dönteniük”.

Az EP-választás kapcsán is faggatta Orbánt a Bild. A magyar miniszterelnök elmondta, mindent megtesz az Európai Néppárt sikeréért (ahol felfüggesztették a Fidesz tagságát a gyalázkodó plakátkampány miatt), utána viszont Orbán szerint vita lesz az irányvonalról. Hozzátette, még mindig politikai otthonának tekinti az EPP-t, ugyanakkor a szélsőjobbos – korábban ifjú kommunista – Salvinit lobogtatta jó példaként, ezért

a választás utáni időben semmilyen szövetséget nem kellene kizárni.

Manfred Weberről Orbán úgy tudja, „gyenge vezető”, és ugyan „becsületes ember, de nem hajlandó a saját értékeiért küzdeni”, hanem csupán „igazodik” és „már nem konzervatív politikus”. Egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy Manfred Weber helyett kit támogatnak majd.

Ez is érdekelhet:
Megerőszakoltak egy 11 éves fiút a tarhosi gyerekotthonban

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja