Ezt a matricát kell majd a nagycsaládosok autójára ragasztani

Bemutatták!

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár bemutatja a nagycsaládosoknak szóló autóvásárlási támogatáshoz tartozó Családbarát Magyarország feliratú matricát az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. május 24-én.
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár bemutatja a nagycsaládosoknak szóló autóvásárlási támogatáshoz tartozó Családbarát Magyarország feliratú matricát az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. május 24-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Ahogy korábban már tudni lehetett, Orbán Viktor arcképével „Családbarát Magyarország” matricával kell összeragasztgatni azokat az autókat, melyeket a nagycsaládosok autóvásárlási programja keretében vásárolnak.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján magyarázott a programról, és szavaiból most úgy tűnik, mégsem lesz kötelező a stigma, csak „azt kérik” a családoktól, hogy helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az autó hátsó szélvédőjén.

Közölte azt is, előzetes becsléseik szerint a következő 12 hónapban mintegy 10 ezer nagycsalád élhet a támogatással, hozzátéve: idén 5, jövőre pedig mintegy 10 milliárd forintot biztosít a kormány erre a célra.

A program szélesebb körű ismertetésére színes szórólapot is kiadtak, ezen egyebek mellett az igénylés feltételei szerepelnek.

Kapcsolódó hírek