Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Sokkoló részletek derültek ki a sólyi gyermekgyilkosságról

A sólyi gyermekgyilkosként elhíresült F. Ferenc 2018 májusi előzetes letartóztatásakor.
A sólyi gyermekgyilkosként elhíresült F. Ferenc 2018 májusi előzetes letartóztatásakor. Fotó: police.hu

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt azzal a letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben, aki tavaly májusban gyilkolt meg egy nyolcéves kislányt Sólyon.

Mint írták, a vádirat szerint a szomszédos faluban élő tizenhat éves fiú a sólyi focipályán ismerte meg a sértettet és annak bátyját. Többször együtt focizott a testvérekkel, melynek során

szexuális vonzalom alakult ki benne a 8 éves gyermek iránt.

A fiú 2018. május 18-án késő délután Sólyra biciklizett ment, és felkereste a kislányt, akivel a Séd patak partján lévő, erdős résszel szegélyezett ösvényen, a papírmalom romjaihoz gyalogoltak. Ott a kislány egy másik srácot kezdett dicsérni, amitől a fiú megharagudott. Elhatározta, hogy bosszúból, illetve a szexuális vágyának kielégítése céljából megöli a sértettet.

A srác talált egy vastagabb, fonott kötelet, a gyermekkel pedig elhitette, hogy

olyan bűvésztrükköt mutat neki, melyhez a kezeit hátra kell kötöznie.

A megtévesztett kislány hitt a vádlottnak, aki a megkötözése után a patakba vitte, és ott többször a víz alá nyomta.

Az elkövető a kábult lányt kivitte a partra, majd mintegy 200 méter megtétele után egy kődarabbal bántalmazta, melynek következtében koponyasérüléseket szenvedett. Ezután a fiú a már eszméletét vesztett gyermek ruházatának egy részét levette, és a kislányt újra a patakba vitte, ahol annak érdekében, hogy a víz ne sodorja el, hínárfonatot kötött rá, majd távozott a helyszínről. A kislány halálának közvetlen oka vízbefulladás volt.

Miután a gyermek kora este nem érkezett haza, előbb a testvére kezdte keresni, majd az édesapa bejelentése alapján szervezett keresés kezdődött, melynek során a kislány holttestét a hajnali órákban találták meg a Séd patak medrében.

A fiatalkorú vádlott elleni eljárás a Veszprémi Törvényszéken folytatódik.