Huawei-bojkott: megszólaltak az Android fejlesztői, erről tudj, ha ilyen telefonod van

Twitteren szólaltak meg az Android fejlesztői azután, hogy vasárnap este kiderült, a Google felfüggeszti a Huawei összes androidos jogosultságát, ami azt jelentheti, hogy a kínai gyártó elveszti a jogot az Android minden ezután következő verziójának kiadásához.

A tiltásról beszámoló Reuters először azt írta, az sem kizárt, hogy sem a Play áruház, sem a Gmail, sem pedig a Google Térkép nem lesz elérhető a jövőben az androidos Huawei-készülékeken. Az Android fejlesztői viszont ezzel kapcsolatban azt írták,

a Google Áruház és a Google Play Protect továbbra is elérhető lesz a meglévő Huawei-készülékeken.

A hvg.hu szerint az operációs rendszer biztonsági frissítéseit, és normál szoftverfrissítéseit azonban korlátozni fogják.

A 444.hu a The Verge nyomán pedig arról ír, hogy a Huawei bojkottjához az Intel, a Qualcomm és a Broadcom is csatlakozott, ami szintén fájdalmas lesz. A Huawei ugyanis az Intel csipjeit használja a laptopjaiban, Qualcomm és a Broadcom pedig elsősorban mobilokhoz gyártanak csipeket.

A kínai cég a hírek szerint egyébként már egy ideje saját operációs rendszert fejleszt, pont amiatt, ha az amerikai szoftvergyártók elkezdenék bojkottálni az eszközeiket.

Ezek is érdekelhetnek