Már Mészáros Lőrinc az ország legnagyobb földesura

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án.
Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közel 38 ezer hektáron gazdálkodnak a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek, így a felcsúti gázszerelő – letaszítva Csányi Sándort erről a trónról is – Magyarország legnagyobb földesurává vált.

A G7 szerint ugyanis az történt, hogy lezárult a Talentis Agro Zrt.-hez tartozó agrár- és élelmiszer-ipari cégek integrációja,

a csoport tulajdonosa pedig ki más lenne, mint Mészáros Lőrinc.

Megjegyzik, sokáig Csányi Sándor OTP-vezéré volt az agrárelsőség: a milliárdos magánérdekeltségébe tartozó vállalkozások 35 ezer hektáron gazdálkodnak.

A G7 megjegyzi, földbirtoklásról jogilag egyébként nem lehet beszélni, mert a törvények szerint Magyarországon egy magánszemély legfeljebb 300 hektár termőföldet birtokolhat, cégek pedig csak bérelhetnek termőföldet.

Ezek is érdekelhetnek