Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Forbes: Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Forbes: Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Letaszította a trónról Csányi Sándort Mészáros Lőrinc, ráadásul úgy, hogy öt éve még fent sem volt a Forbes Magyarország listáján.

A lap ötödik éve készíti el legtehetősebbjeinek névsorát, a rangsor csúcsára idén Orbán Viktor közeli barátja, a rendkívül sikeres gázszerelő, Mészáros Lőrinc került.

Ez azért is érdekes, mert Mészáros Lőrinc öt éve még fent sem volt a listán, most pedig maga mögé utasította az elmúlt három évben első helyezett OTP-tulaj Csányi Sándort.

Mészáros vagyonát a Forbes

381,3 milliárd forintra teszi.

A cikk szerint a médiabizniszt is megízlelő Mészáros vagyongyarapodásának elsődleges forrása a tőzsde volt. Egyrészt jól mentek a részvényei, másrészt idén februárban Mészáros nagy termelő- és építőipari cégeinek jelentős tulajdonrészeit apportálták a szintén Mészáros többségi tulajdonába tartozó Opus Global tőzsdei befektetési holdingcégbe. A cikk szerint az ezekért járó vételárat Mészáros Opus-részvényekben kapta meg, ami jelenleg igencsak jól megy.

Szépen csillog az ezüst is

Mészáros Lőrinctől mintegy 65 milliárd forinttal lemaradva, 317,2 milliárd forintos vagyonnal következik Csányi Sándor a lista második helyén. A lap megjegyzi,

Csányi vagyona a második helyezés dacára gyarapodott idén, és ő évtizedek óta szisztematikusan építkezik, nem pedig néhány év alatt szaladt csillagászatira a vagyona, mint ahogy az Mészáros Lőrincnél megfigyelhető.

A lista harmadik helyére 244,7 milliárd forintos vagyonnal Gattyán György, a Livejasmin.com webkamerás felnőtt-oldal létrehozója, a Docler cégcsoport tulajdonosa került.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt