Gulyás Gergely megvédte a melegeket gyalázó Kövért

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. május 16-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. május 16-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kormányinfót tartott csütörtök délelőtt Gulyás Gergely, amelyen Kövér László a melegeket a pedofilokhoz hasonlító mondataira is reagált.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem látott semmi kivetnivalót a házelnök világlátásában, miszerint „egy normális homoszexuális” próbál alkalmazkodni a világhoz, és „nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak”.

A 444.hu szerint Gulyás megemlítette, hogy a magyar jog nem teszi lehetővé egynemű pároknak az örökbefogadást. Emellett szerinte az, amiről Kövér beszélt, hogy „az azonos nemű párok örökbe fogadásánál nem a gyermek szempontjai jutnak érvényre, hanem a gyereket örökbefogadónak a szempontja jutnak érvényre, akiknek egyébként saját maguktól gyermeke nem lehetne, az tényszerűen igaz”.

A miniszter szerint minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához,

„és nem tartjuk helyesnek amikor egy gyermeknek, két apával kéne felnőnie. És valóban, én is úgy gondolom, hogy önzés azok részéről, akiknek saját gyermekük nem lehetne”.

Ezek is érdekelhetnek