Letiltotta a kormányközeli Mediaworks hirdetéseit a Facebook

Letiltotta a Facebook a Mediaworks Zrt. által kiadott lapok és internetes oldalak hirdetési fiókjait, így nem tud a cég fizetett hirdetést elhelyezni a közösségi oldalon.

Az esetről közleményben számolt be a Mediaworks. Ebben azt írják, a Facebook döntésének áldozatul esett többek között a Nemzeti Sport, a mindmegette.hu receptoldal, a likebalaton.hu programmagazin és számos megyei és városi kiadványuk is.

Szerintük a döntésének politikai, ideológiai okai vannak,

a tiltás miatt pedig olyan hírekre és tartalmakra sem tudják felhívni az olvasók figyelmét, amelyeknek nincs semmiféle politikai vonatkozásuk – írják.

A fentiekhez kapcsolódóan a 168 Óra felidézi: a Facebook április elején jelentette be, hogy a fizetett posztokat előzetes moderációhoz köti, hogy politikai események idején ne befolyásolhassák álhírekkel a közvéleményt az ebben érdekeltek. A közösségi oldal készített egy listát is a megbízható sajtótermékekről, amelyeket nem érint az előmoderáció,

ezen a listán viszont egyetlen magyar sajtótermék sem szerepel.

Ezt a szigort a Facebook a nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített fideszes médiamonstrum, a KESMA életre hívásával indokolta. A Mediaworksöt 2018 októberében lelkesen, önként és dalolva ajánlotta fel Mészáros Lőrinc ennek az alapítványnak.

Ezek is érdekelhetnek