Balog Zoltán: „kell egy ellenségkép, amelytől meg lehet menteni Európát”

Ha ő mondja…

Balog Zoltán: „kell egy ellenségkép, amelytől meg lehet menteni Európát”
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyarország elleni támadások a nyugati-európai balliberális elit tanácstalanságát mutatják – magyarázta Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, és szavai alapján tényleg óriási lehet nyugaton az apátiába ojtott liberális dögunalom, ha nincs jobb dolguk, mint Magyarországot támadozni.

Balog az MTI-nek okfejtett Berlinben, ahol részt vett a Körber Alapítvány (Körber Stiftung) Fenyegetést jelent-e az erős vezetés a demokráciára – személyiség, hatalom és populizmus történelmi kontextusban című pódiumbeszélgetésén.

A miniszteri biztossá lebukott Balog a beszélgetés tapasztalatait értékelve kiemelte, hogy a balliberális szellemi elit a tekintélyelvű kormányzásról és az idejétmúltnak gondolt nemzetállam visszatéréséről szóló „riogatással” próbálja leplezni tanácstalanságát.

Amikor is meglepő világértelmezéssel állt elő: a nyugat-európai elitnek

„kell egy ellenségkép, amelytől meg lehet menteni Európát, és sokan úgy gondolják, hogy ez a magyar nemzetállam, ami részben nevetséges, részben pedig szomorú, hiszen éppen arról terelik el a figyelmet, amit ők rosszul csinálnak”

– mondta a korábbi emberi erőforrás miniszter, véletlenül tökéletesen összefoglalva kilenc év Fidesz-kormányzását is.

Ezek is érdekelhetnek