Baleset

Most érkezett! Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Orbán úgy tudja, minden európai ország elsőszámú kérdése a migráció

Orbán Viktor miniszterelnök (középen) érkezése a kolozsvári repülőtérre 2019. május 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (középen) érkezése a kolozsvári repülőtérre 2019. május 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Minden európai ország elsőszámú kérdése az EP-választáson a migráció ügye, és a jövő egyik legnagyobb kérdése, hogy a bevándorlás ügyében sikerül-e közelíteni a széttartó véleményeket, helyreáll-e az európai egység, de eddig egy erre irányuló kísérlet sem járt sikerrel – mesélte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kolozsváron.

A kormányfő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen tartott előadásában kiemelte: két ágra szakadt az európai politikai gondolkodás a bevándorlással kapcsolatban. Míg a Nyugat azon gondolkodik, „hogyan éljünk együtt”, mi, közép-európaiak azon:

mit kell tenni, hogy ne következzen be, hogy együtt kelljen élnünk.

Orbán Viktor szerint a nyugatiak el akarják tüntetni a különbségeket, azt akarják, hogy „mi is engedjük be nagy számban a bevándorlókat”, és akkor helyreáll az európai egység. Szerintünk azonban „az európai egységért ezt az árat nem szabad megfizetni” – magyarázta a sokadik választási kampányát a megosztottságra és a gyűlöletkeltésre alapozó magyar miniszterelnök.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!