Dobrev Klára: káosz, nyomor és összeomlás van az Európai unión kívül

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője, képviselőjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val című rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén.
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője, képviselőjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val című rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén. Fotó: MTI/Mónus Márton

Nem igaz, hogy az Európai Unión kívül is van élet, ott csak káosz, nyomor és összeomlás van – jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője a párt fővárosi majálisán mondott beszédében.

Az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett érvelő Dobrev Klára azt mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen. Szerinte az Európai Egyesült Államok gazdagabb Magyarországot jelent.

„Az elkövetkezendő években a világ nagy kihívásaira, mint például a klímaváltozásra, a globalizáció okozta szegénységre, vagy a nemzetközi terrorizmusra csak közösen, európai összefogással lehet válaszolni”

– mondta, hozzátéve, az Európai Egyesült Államok nem lopná el a magyarok pénzét a közbeszerzéseken, nem lopná el a fél Balaton-partot, nem venné el a gazdák földjeit, hogy azokon oligarchák nyerészkedjenek, nem rabolná el a budai Várat.

Dobrev szerint az uniós tagság 15 évéből az Orbán kormány tízet „elherdált” – fogalmazott. Az a Magyarország, amelyik korábban a legfontosabb európai döntések központjában volt, amelyik 2007-ben még a legtöbb uniós forrást hozta el, most Orbán Viktor miatt sokkal kevesebb pénzt fog kapni az EU-s költségvetésből.

„Elhúztak mellettünk a balti államok, a csehek, a szlovákok, miközben Románia és Bulgária is bevezeti néhány év múlva az eurót. A képzeletbeli uniós autópályán mindenki elhúz mellettünk, a magyar miniszterelnök pedig ül és nézi, hogy mindenki szembe jön vele” –

– fogalmazott az MTI híre szerint, hozzátéve,

„Nem igaz, hogy csak gyűlölködésből, utálkozásból és háborúból lehet egy országot felépíteni”

Ezek is érdekelhetnek