Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Belföld

Felcsútra megy Magyar Péter

Harcot hirdetett Juncker az álhírek ellen, Orbánnak is üzent

Harcot hirdet az álhírek ellen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, az erről szóló nyilatkozatát a Berliner Morgenpost című német lap közölte hétfőn.

A kereszténydemokrata luxemburgi politikus – akivel Orbánék egy időre kiplakátolták az országot – kiemelte, hogy az európai parlamenti választás kampányának időszakában személyesen is fellép az Európai Uniót vagy a közösség javaslattevő és végrehajtó intézményét, az általa vezetett brüsszeli testületet érintő alaptalan híresztelésekkel szemben.

„Reagálnunk kell, ha kormányok olyan állításokat tesznek az EU-ról vagy a bizottságról, amelyek nem felelnek meg a valóságnak”

– mondta Jean-Claude Juncker, hozzátéve hogy ebben a tevékenységben személyesen is részt vesz a következő hetekben. Mint mondta, „húsvét után, szerdától visszalövünk”.

Juncker szerint nemcsak Oroszország, hanem EU-s tagországok is megpróbálják „fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba”.

Az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktort említette példaként. Mint mondta, Orbán azt állítja, hogy őt terheli a felelősség a brit EU-tagság megszüntetéséért (Brexit), pedig meggyőző bizonyítékok szólnak ennek az ellenkezőjéről.

„A magyar kormány azt is állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért, holott a bizottság mindent megtett ezeknek az árkoknak a betemetéséért”

– fogalmazott Juncker.

Az Európai Bizottság elnökének később Szijjártó Péter külügyér válaszolt.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!