Semjén Zsolt: demokraták, törvénytisztelők és korrektek vagyunk

A plafon még tartja magát.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes beszédet mond a KDNP Önkormányzati Tanácsának konferenciáján Tatán, a Piarista Rendházban 2019. április 12-én.
Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes beszédet mond a KDNP Önkormányzati Tanácsának konferenciáján Tatán, a Piarista Rendházban 2019. április 12-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Semjén Zsolt megüzente az Európai Uniónak, hogy

térjen vissza keresztény gyökereihez!

A miniszterelnök-helyettes erről Tatán, a kisebbik kormánypárt önkormányzati tanácsának konferenciáját követő sajtótájékoztatón beszélt, és azt mondta,

„a KDNP felelőssége, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez. Felmutassuk Európa számára, hogy családtámogatási rendszerünk segítségével Magyarországon magyar gyerekek születnek, magyar kultúrával felnőve, és nemzetünk fennmarad”.

Semjén szerint az unió az Európai Bizottság hibás politikája következtében „kizökkent a normalitásból”, megtagadta keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitást és a családokat is.

A mostani EU-s bürokrácia kormányzása nem sikeres, mert nem tudták kezelni a gazdasági válságot, nem tudták a briteket benntartani az EU-ban és közben beengedték a migránsokat – folytatta Semjén. Hozzátette, amit az EU csinált, az

inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus,

utalva az Európai Bizottság és Magyarország közötti jogvitákra a migráció ügyében. Ezután arról magyarázott, hogy Magyarország volt az egyetlen ország, mely megkérdezte az embereket, akarnak-e bevándorlóországban élni.

KDNP-ről magyarra fordítva, itt valószínűleg arra a közpénzégetésre gondolt Semjén, mely „nemzeti konzultáció” néven irányított kérdésekkel mosta a választópolgárok agyát, hogy aztán később úgy lehessen beállítani: az emberek kérték, hogy gyűlölhessék a menekülteket.

Semjén ezután még eleresztette a nap legizmosabb mondatát, miszerint azért történt mindez, mármint az emberek „megkérdezése”, mert

„demokraták, törvénytisztelők és korrektek vagyunk”,

a keresztény párt vezetője szerint a tengerbe fulladt migránsokért pedig azok felelősek, akik felelőtlenül idehívták őket.

„Az a korrekt álláspont, amit mi mondunk. Ne gyertek, mert nem tudunk és akarunk beengedni titeket, mert meg akarjuk őrizni a saját civilizációnkat és kultúránkat!”

– magyarázta Semjén, majd a Fidesz-KDNP-t a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb szövetségének nevezte, mivel úgy tudja, példa nélküli, hogy három egymást követő parlamenti választást nyertek meg kétharmados többséggel.

Ezek is érdekelhetnek