Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Most egy ellenzéki vízjel miatt akadt ki Kövér László

„Haza, szeretet, Európa!” felirattal mintázott papírlapon nyújtotta be „családügyi koncepcióját” az MSZP a parlamentnek, melytől menten lánchegységet idéző barázdák keletkeztek Kövér László homlokán.

Az MSZP a Fidesz családvédelmi akciótervére válaszul dolgozta ki a saját „Gyerek, család, lakhatás” nevet viselő tervezetét. Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője már a benyújtáskor jelezte, hogy a határozati javaslat

olyan szerkezeti egységeket, kodifikációs megoldásokat tartalmaz, amelyet nem lehet az informatikai rendszeren keresztül benyújtani, csak papír alapon

– írja az Index. A dokumentum szövegének hátterében ugyanis a „Haza, szeretet, Európa!” szavak olvashatók, melyek az MSZP EP-programjának hívószavai (ide kattintva megnézheted, miről van szó).

Kövér László házelnök küldött is egy figyelmeztetést az MSZP-nek, miszerint a házszabály szerint csak a címet és a javasolt szöveget tartalmazhatja a javaslat.

„E követelményeknek a vízjellel közvetített szöveges vagy képi tartalom nem felel meg, azok feltüntetése meghaladja a jogalkotás szakmai és parlamenti eljárási kereteit” – idézte az Index a házelnök fenyítését. Kövér azt is hozzátette, hogy a jövőben kapásból vissza fogja utasítani az ilyen javaslatokat. Ez esetben viszont még engedékeny volt, így az MSZP javaslata szerepel a parlament április 1-i napirendjén.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül