Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Tarlós berezelhetett Bayer Zsoltéktól, ezért nem lett Göncz Árpád megálló

Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán a Gyöngyösi utcai metróállomáson 2019. március 30-án.
Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán a Gyöngyösi utcai metróállomáson 2019. március 30-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az ígéret ellenére mégsem lett Göncz Árpádra átnevezve az Árpád híd metrómegálló, Tarlós István főpolgármester visszavonta az ígéretét – írja a Göncz Árpád tisztelői nevű Facebook-oldal.

Tavaly januárban még úgy volt, hogy az M3-as metró északi szakaszának felújítása során három megállónak megváltozik az elnevezése, köztük volt az Árpád híd megálló is, melyet Göncz Árpádról neveztek volna el – emlékeztet a Magyar Narancs. Az átnevezést a XIII. kerület polgármestere, az MSZP-s Tóth József kezdeményezte, a fővárosi közgyűlés meg jóvá hagyta, és bár a BKV is megerősítette a névcserét, hiába szerepeltek a látványterveken az új elnevezések, a megálló neve mégsem nem változott.

„Tarlós István gyáván visszavonta az átnevezést, csak mert Bayer Zsolt és más fideszes gyűlölködők azzal fenyegettek, hogy leverik a metrómegálló tábláját. Tarlósban még annyi becsület sem volt, hogy a BKK látványtervein is szereplő átnevezési javaslatot hivatalosan visszavonja”

– írják a Göncz Árpád tisztelői Facebook-oldal szerkesztői.

Az átnevezés ellen leghevesebben valóban Bayer Zsolt tiltakozott, aki az Echo TV-n tavaly februárban beszélt arról, hogy

ha átnevezik az Árpád híd metrómegállót a Göncz Árpád városközpontra, és kikerül az új tábla, akkor „oda kell menni, és le kell verni”.

A fideszes fröcsögőhöz később csatlakozott Harrach Tamás, a Fidesz XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje is, aki attól rettegett, hogy „a baloldal teleszórná Angyalföldet a saját hőseivel”.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül