Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Rátámadtak a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági aktivistái egy roma és meleg emberekről szóló rendezvényre

De nem sikerült tökéletesen kivitelezniük, mert ezután állítólag „foglyul ejtették őket”.

Rátámadtak a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági aktivistái egy roma és meleg emberekről szóló rendezvényre

Besunyiskodtak a Mi Hazánk Mozgalom ifjúnácijai egy melegek és romák társadalmi problémáival foglalkozó beszélgetésre szombaton Szegeden, majd félbeszakították a filmvetítést, és kihúzták a kábeleket, mondván, ne „propagálják a homoszexualitást” a szervezők.

Orbán zsebszélsőségeseinek zavarba ejtő akcióját a 444.hu vette észre.

https://www.facebook.com/mihazank/videos/2625222697548176/

Az egyébként mindössze néhány embert érdeklő, Zöld Terasz nevű, a Párbeszéd által szervezett beszélgetéssorozat ezen állomásának első felében egy rövid dokumentumfilmet tekinthettek volna meg az érdeklődők „egy roma LMBTQ ember megélt valóságáról”, a vetítést követően pedig kerekasztal beszélgetés kezdődött volna a meghívott szakértőkkel – olvasható az esemény Facebook-adatlapján.

A kormánymédia új kedvenc gyűlöletpártjának aktivistái azonban nem várták meg, hogy szót kapjanak, hanem a saját szellemi képességeik szerint szóltak hozzá a témához: kihúzták a kábeleket, és egy molinót akartak volna kiteríteni, de azt az egyik civil aktivista hamar széttépte.

A párt ezután arról nyafogott a Facebookon, hogy „a szervezők foglyul ejtették tagjaikat, amikor az egyik el akarta venni a felvételt készítőtől a telefonját”.

Tóth Sándor szervező a Szeged.hu-nak azt mondta: nem politikai rendezvényt, hanem egy békés beszélgetést terveztek a témában, amikor a Mi Hazánk tuskójai

Karhajlítással előre!

– felkiáltással fölálltak, odaléptek a projektorhoz, majd kitépték belőle a kábelt. A „Mi Hazánk Ifjai, karhajlítás nevében utánam” kezdetű halandzsázás a fenti videón is hallható.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!