Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Novák Katalin: „Európa a mi Európánk”

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára felszólal a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában Veronában 2019. március 30-án.
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára felszólal a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában Veronában 2019. március 30-án. Fotó: MTI

Európa lassú öngyilkosságot követ el, ha lemond a keresztény kultúráról és a fiatalok támogatásáról, ezért belülről kell megváltoztatni, Európa a mi Európánk – magyarázta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Családok Világkongresszusa elnevezésű rendezvényen az olaszországi Veronában.

Novák úgy véli, a migráció és a családpolitika kérdése összefügg, hiszen úgy tudja, a migráció támogatása sok európai vezető szerint válasz a népesedési problémákra.

A magyarok és az olaszok azonban nem szeretnék ezt az utat járni, az erős határokban hisznek; Magyarország szárazföldön, Olaszország a tengeren védi Európa határait. Abban érdekeltek, hogy Európa biztonságos maradhasson

– tette hozzá.

Novák úgy tudja, az olaszok mellett amerikai, ausztrál, brazil, francia résztvevők is jelezték, hogy szeretnék megismerni a magyar családtámogatási modell részleteit és lehetőség szerint megvalósítani annak egyes elemeit, tehát hivatkozási alap lett, amit a magyar kormány tesz ezen a téren.