Orbánék családpolitikáját ajnározta az olasz miniszterelnök-helyettes

Magyarország megmutatta, hogy a családnak kell a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában állnia – mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes a 13. Családok Világkongresszusa (WFC) záró szekciójában az olaszországi Veronában szombaton.

Matteo Salvini hozzátette, tanulni kell Magyarország családügyi politikájából. Az az ország, ahol nem születnek gyerekek, halálra van ítélve – magyarázta, hozzátéve: Olaszországban jelenleg feleannyi gyerek születik, mint 1965-ben.

A belügyminiszter úgy tudja, ezzel egy időben mások az európai demográfiai csökkenést „hajókkal érkező húszévesekkel” akarják megoldani. Matteo Salvini kijelentette, hogy ezek a migráns fiatalok kultúra, identitás és gyökerek nélküliek, nincsen se múltjuk, se jövőjük.

Matteo Salvini kijelentette, hogy a WFC nézeteit valló európaiakra számít az EP-választásokon is:

„gyerünk és változtassuk meg a mostanáig pénzügyi érdekeknek és a bürokráciának engedelmeskedő Európát, amely megfosztott szabadságunktól!”

– harsogta a rendezvényen, amelyen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is megmutatta magát.

Ezek is érdekelhetnek