Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Puzsér korrupciótörténeti múzeumot nyitna Budapesten

Úgy kell, mint egy falat kenyér.

RövidenRöviden
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án.
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Korrupciótörténeti múzeumot nyitna Budapesten Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, ha megválasztanák a főváros vezetőjének.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az LMP és a Jobbik által is támogatott jelölt elmondta, hogy

a Tolvajlás Házát a Terror Házával szemben nyitná meg.

Ez annál is inkább időszerű, mert mára nem közép-európai, hanem szovjet közép-ázsiai, latin-amerikai szintre lépett a korrupció Magyarországon – magyarázta.

Puzsér megválasztása esetén minden a Városházán keletkező iratot azonnal nyilvánosságra hozna az interneten, vagyis teljes transzparenciát hirdet. Korrupcióellenes szervezeteket is bevonna a főpolgármesteri hivatal munkájába – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy „az intézményes lopás” nem kilenc, hanem 29 évvel ezelőtt kezdődött. „Ez a lopás egy reváns, a tolvajok revánsot vesznek más tolvajokon, amiért húsz évig azok lophattak, és most emezek viszontlopnak” – mondta.

Puzsér Róbert szerdán aláírta az „Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását” elnevezésű Európai Polgári Kezdeményezést. A kezdeményezés képviselője, Keresztény Zoltán közölte: azt szeretnék elérni, hogy ne kaphassák meg az európai uniós forrásokat azok a tagállamok, amelyek elcsalják a pénzt. Ennek érdekében egy minden tagállamra kötelező érvényű szabályozás kidolgozását javasolják az Európai Uniónak.

Ezek is érdekelhetnek

Karsai Dánielt szenvedésre ítélte a Fidesz a Parlamentben

A Momentum is beáll Karácsony Gergely mögé

Leugrott egy diák egy budapesti gimi 3. emeletéről, búcsúlevelet is hagyott

Mi folyik itt? Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gyilkos gázolót

Kubatov Gábor: kétszáznégy nap múlva véget lehet vetni a „rémálomnak”

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal