Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Dobrev Klára: „megmagyarázhatatlan nagyságrendű pénzmozgások történnek Magyarországon”

Sajtótájékoztatót tartott Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője ahhoz kapcsolódóan, hogy az Európai Parlament elfogadott egy jelentést, mely szerint Magyarország adóparadicsom-szerűen működik, lehetőséget nyújtva a multiknak az adózás kikerülésére, vagy minimálisra csökkentésére.

Dobrev szerint a jelentésben az is áll, hogy

Magyarországon megmagyarázhatatlan nagyságrendű pénzmozgások történnek, be és kifelé is.

Dobrev Klára sajtótájékoztatója

Hivatalosan is adóparadicsom lett Magyarország. Ide vezetett, hogy az Orbán-kormány kiszolgálja a nagy cégeket. Oszd meg Dobrev Klára sajtótájékoztatóját, hogy mindenki lássa: a legeurópaibb párt bevezetné a multiadót.

Posted by Demokratikus Koalíció on Wednesday, March 27, 2019

Ezeknek a pénzmozgásoknak egy része a DK politikusa szerint

a Fideszhez köthető korrupciós ügyekkel kapcsolatosak.

A pénzmozgások másik része azon multiknak a pénzügyi tranzakciói, melyek kihasználják, hogy az Orbán-kormány olyan környezetet hozott létre hazánkban, ahol a nagy európai multik elenyésző adót fizetnek, negyedannyit sem fizetnek, mint a magyar kis- és középvállalkozások – folytatta Dobrev Klára. Hozzátette, a multik számára Magyarország adóparadicsom, a magyar embereknek viszont tragédia, mivel súlyos milliárdok vándorolnak így el az országból.

„Az Orbán-kormány elvtelenül kiszolgálja a multik igényeit és érdekeit”

– fogalmazott Dobrev, és párt azt javasolja, hogy vezessék be európai szinten a multiadót, amit nem lehet kikerülni, az ebből befolyó pénzt pedig az európai családi pótlékra, az európai minimálbérre és az európai minimálnyugdíjra lehetne fordítani.

A DK-s arról is beszélt, hogy a jelentést, mely egy európai pénzügyi rendőrség felállítását is javasolja, valamennyi fideszes EP-képviselő is megszavazta. Később azonban túlnyomó többségük megváltoztatta a szavazatát. Dobrev szerint szerint vélhetően „későn kaptak utasítást a pártközpontból”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!