Szijjártó úgy tudja, az ENSZ nem megállítani, hanem menedzselni akarja a migrációt

Az ENSZ globális migrációs csomagja nem megállítani, hanem menedzselni akarja a migrációt, amit úgy állítanak be, mintha nem lenne semmiféle biztonsági kockázata – magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A miniszter, aki hétfőn új csatáról és titkos bevándorlási tervekről beszélt, azt mondta, az ENSZ migrációs csomagjában úgy állítják be a jelenséget, mint valami alapvető emberi jogot, ami „nonszensz”, hiszen nem létezik olyan jog, hogy valaki „rábök” a térképre, majd országhatárok tucatjait sérti meg, hogy oda eljusson.

„Azért is veszélyes ez a dokumentum, mert azt mondja, hogy minden egyes országnak a világon definíciószerűen választania kell legalább egyet azon három kategóriából, hogy a migrációnak kiindulási pontja, tranzitországa, vagy célországa kíván lenni, és egy hangot sem szól azokról az országokról – eltagadva ezt a jogukat -, amelyek egyiket sem akarják választani”

– fűzte hozzá, kiemelve, hogy Magyarország egy ilyen ország.

Szijjártónak a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában jelenése volt ma reggel, ott arról is beszélt, hogy úgy tudja, vannak, akik azt gondolják, az unió akkor lesz erős, ha legyengített tagállamok alkotják, de a magyar kormány ezt elveti és zsákutcának gondolja.

„Mi a nemzeti identitásukhoz, kulturális, vallási, történelmi hagyományaikhoz és örökségükhöz ragaszkodó, erős tagállamok által alkotott Európai Unióban hiszünk” – magyarázta.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek